Все повече избират да пътуват с метро

11:17, 27 апр 22 / София 25 1743 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

През последния месец-месец и половина се наблюдава плавен възход на пътуващите с градския транспорт. На територията на „Метрополитен“ пътникопотокът е увеличен с 13 до 14%. Това обяви в ефира на NOVA NEWS Владимир Лазаров от Центъра за градска мобилност.

От„Обеля“ до Слънчев бряг: Kупуваме билети за метро, влак и автобус с няколко клика

Същото се случва и с плащането с банкова карта, имаме до 25 000 плащания на ден, което е добър показател, увеличава се и закупуването на превозни документи, тенденция е да се взимат все повече дълготрайни -  годишна персонализирана карта от 365 лева. Но все още сме много далеч от нивата на 2019 година“, подчерта Лазаров.

Билетчето в София остава 1,60 лв.

Той добави, че все още няма точен анализ за причините, но повишаването на цените на горивата вероятно е една от тях, които карат хората да ползват повече градския транспорт, вместо собствените си коли. Освен това спиране на противоепидемичните мерки също е фактор.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама