Нинова изненадващо в „Кинтекс“

10:52, 28 апр 22 / Политика 25 1422 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „Кинтекс“ ЕАД.

Нинова сменя ръководството на „Кинтекс“

Те се срещнаха с всички директори на дирекции и отдели в дружеството. Министър Нинова ги увери, че единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването. „Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа“, заяви вицепремиерът.

Ръководният състав я увери, че не работят по договори за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано от присъстващите. Те благодариха на Нинова, че е единственият министър, който е посетил компанията и изслушал тяхното мнение.

Отстраненият директор на „Кинтекс“: България изнася оръжия за Украйна чрез посредници

Припомняме, че вчера отстраненият директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов заяви, че България изнася оръжия за Украйна чрез посредници. Той твърди, че след 24 февруари са сключени нови договори на стойност 2 млрд. лева. „Това са стотици милиони изгубени за българската икономика“, каза оръжейният експерт, който смята, че чрез тези договори България чрез посредници доставя оръжие на Киев. Според него ако се цели тайно да се достави оръжие в Украйна, то едно ново ръководство на „Кинтекс“ може да изпълни тази задача. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама