Радев: Цинично е правителството да казва, че ще плащаме по-скъп газ

13:36, 28 апр 22 / Политика 25 1665 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Цинично е правителството да казва, че ще плащаме по-скъп газ. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе Шести. Макар да заяви, че няма да коментира вътрешнополитически теми по време на визитата си, президентът отговори на въпросите на придружаващите го медии.

„Изпълнителната власт трябва така да решат проблема с газа, че цената за българския потребител и индустрия да бъде най-ниска. Ще се търсят решения физически да получим газ от другаде. Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС да кажат, че ще намерим друг начин и ще плащаме по-скъпо. Тези, които вземат решенията и могат да плащат по-скъпо, трябва да помислят за тези, които не могат да си позволят да плащат по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да плащат по-скъпо“, коментира още държавният глава, цитиран от БГНЕС. 

ПП определи позицията на Радев като позорна

Попитан какъв е отговорът му, след като от „Продължаваме промяната” заявиха, че позицията му за Украйна е позорна и сравнението на премиера Кирил Петков, че по време на Априлското въстание никой не е помогнал на България, Радев каза: „Не искам тук в Испания да отговарям на злободневни български теми. Но такива асоциации са абсолютно далече от реалността“.

Очаквам да чуя дебатите в парламента, заяви президентът относно изпращането на военна помощ за Украйна.

„Пълен ужас“: Какво видя българската делегация в Украйна?

„Хората, които все повече виждаме на улицата, ще покажат дали правителството се справя с кризите”, категоричен беше Радев. „Вчера бях достатъчно категоричен в някои свои оценки“, добави той, запитан дали ще свали доверието си от правителството.

Много са темите, коя по-напред. В момента сигурността във всичките ѝ измерения е поставена на изпитание, каза още Радев в отговор на въпрос дали ще свика КСНС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама