Остава облачно, дъждовно и по-хладно

07:00, 29 апр 22 25 1267 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В цялата страна вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е до умерен и с него ще продължи да прониква хладен въздух. Преди обяд над по-голямата част от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността, но в следобедните часове облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна. На места, главно в Рило-Родопската област, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове все още на отделни места по северното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна. На места, главно в Рило-Родопската област ще има превалявания, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен, по билата - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

В събота и неделя ще бъде сравнително хладно за периода, с разкъсана облачност. На места ще има и краткотрайни валежи, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, е възможно временно да са и по-интензивни. Вятърът ще е предимно умерен, от изток, в събота все още в източната половина от страната - от североизток. В събота минималните температури ще са между 7° и 12°, в неделя с 2°-3° по-ниски; преобладаващите максимални ще са между 16° и 21°, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама