Депутатите се събират извънредно 

14:39, 28 апр 22 / Политика 25 1539 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента на 4 май от 15.30 ч. Темите са две – газовата криза и военната помощ за Украйна.

Радев: Цинично е правителството да казва, че ще плащаме по-скъп газ

В дневния ред е включено изслушване на министър-председателя и министъра на енергетиката, изпълнителните директори на БЕХ ЕАД, „Булгаргаз“, „Булгартрансгаз“, председателя на КЕВР и ръководителите на ДАНС и ДАР във връзка с предоставена на 26 април официална информация от Министерството на енергетиката за спиране на доставките на природен газ от страна на „Газпром“. 

„Пълен ужас“: Какво видя българската делегация в Украйна?

Втора точка в програмата е проект на решение за предоставяне на военна и техническа помощ на Република Украйна. „За“ това се обявиха управляващите от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, а БСП и „Възраждане“ са твърдо против. От ГЕРБ също обявиха намерение да подкрепят идеята да въоръжим Киев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама