Режат наполовина градския транспорт в София при липса на газ

15:12, 28 апр 22 / София 25 1479 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ако се стигне до пълно спиране на газа, след края на месец май автобусите на градския транспорт ще се движат по празнично разписание. Това заяви директорът на „Столичен автотранспорт“ Слав Монов на извънредно заседание на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет.

По думите му при този сценарий от всички около 450 автобуса ще се движат само 250. Засега имат уверение, че до края на месец май доставките на газ няма да бъдат нарушени.

Топлата вода на столичани може да стане по-хладка

Относно готовността на „Топлофикация София“ за работа при напълно спиране на газа директорът на дружеството Александър Александров заяви, че не вижда нищо притеснително поне до следващия отоплителен сезон. Той изрази надежда, че дотогава ще бъдат намерени алтернативи.

Александров допълни, че ако се спрат напълно доставките на природен газ, „Топлофикация София“ ще има възможност да работи с мазут в рамките на два месеца, така че столицата да бъде обезпечена с топла вода за летния сезон, пише БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама