„Жертва съм на домашно насилие“: Джони Деп обвини Амбър Хърд за провалената си кариера

17:49, 28 апр 22 / Свят 25 2696 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

„Никой не заслужава да живее по този начин… Аз съм жертва на домашно насилие“. Това обяви холивудският актьор Джони Деп пред съда при изслушването му по делото, което той заведе за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за 50 млн. долара.

Делото за клевета се води по повод статия на Хърд във „Вашингтон поуст“ от 2018 г., в която заявява, че е била жертва на домашно насилие. Въпреки че името на Деп не е посочено в статията, той твърди, че тя е нанесла непоправими щети на кариерата му, пише сп. „Time”. Екипът на Джони Деп представя твърденията на Хърд за домашно насилие като „измама“ и добре премислена стратегия за уронване на репутацията му.

Хърд и Деп, които се запознаха през 2009 г. и бяха женени от 2015 до 2016 г., се обвиняват взаимно в физическо насилие по време на връзката им. Адвокатите на актьора обвиниха бившата му съпруга, че е изиграла „представлението на живота си“ в описанията си на предполагаемото насилие. Екипът на Хърд от своя страна представя Деп като партньор - насилник, който злоупотребява с наркотици и алкохол.

Процесът, който ще продължи общо шест седмици, вече извади на бял свят най-грозната част от взаимоотношенията между двамата актьори – от агресивни съобщения до аудио записи на скандали, злоупотреба с алкохол и други.

„Никога не съм удрял жена“

„Никога не съм стигал дотам да удрям госпожица Хърд по какъвто и да е начин, както и никога не съм удрял жени в живота си“, заяви Джони Деп пред съда. Той обяви, че целта му е истината да излезе наяве и посочи, че „процесът е първият път, в който има възможността да разкажа пълната история“.

Странно е, когато в един момент си Пепеляшка за всички, а след част от секундата си Квазимодо. Не заслужавах това, нито децата ми, и хората, които вярваха в мен през всичките тези години... Всичко, което ме интересува, е истината. Лъжите са пътят към никъде“, обяви актьорът.

„Аз съм жертва на домашно насилие“

Пред съда Деп каза, че Хърд е истинският насилник в отношенията им и на свой ред заяви, че е жертва на домашно насилие. Той каза, че Хърд е била „като разглезена тийнейджърка“ и е пила „една до две бутилки вино на ден“ и изпитвала „нужда от конфликти и насилие“ -  да го бута и замеря с предмети. Актьорът пък опитвал да се измъкне от ситуациите и дори с заключвал в банята, за да се измъкне от Хърд. Една от историите на Деп е как Амбър „оставила човешки фекалии“ в леглото му като отмъщение за някакъв пореден спор.

По време на делото беше пуснат аудиозапис, в който се чува как актрисата се обръща към него с думите: „Кажи на света, Джони, кажи им, че аз Джони Деп, мъж, също съм жертва на домашно насилие“.

„Все едно имах връзка с жестоката ми майка“

Пред съда Деп сравни отношенията с бившата си жена с тормоза, на който е бил подложен като дете от страна на майка си Бети Сю Палмър, която нарече „жестока и агресивна“.

„Бавно осъзнавах, че имам връзка с майка си, в известен смисъл“, каза той пред съда. По-голямата сестрата на Деп Кристи Дембровски (която е и негов мениджър) разказа в съдебната зала как двамата са се заклели никога да не продължават това насилие със собствените си семейства.

Актьорът сподели, че е бил физически малтретиран и още на 11 години за първи път опитал от „хапчетата за нерви на майка му“, а след това и марихуаната. Деп не отрича, че по-късно е употребявал незаконни наркотици и алкохол, за да се „скрие от призраците“ на миналото, пише „Insider“.

Към бягство от реалността го тласкала и връзката му с Амбър Хърд. Според него бившата му съпруга използвала проблемите му и проблемното му детство, за да го накара да изглежда като опасен човек.

„Единственият човек, с когото съм злоупотребявал в живота си, съм аз самият“

Деп беше подложен на кръстосан разпит от екипа на Хърд, който пусна аудиозаписи от кавгите на двойката. В един от тях Хърд крещи на Деп да „гаси цигарите си на някой друг“ и споменава време, когато той я „биеше“.

Те също така показаха заплашителни текстови съобщения от Деп до негови приятели, в които актьорът казва, че би искал да убие Хърд, като я удави и изгори. Той твърди, че това е бил само черен хумор, като ехото на комедийната трупа на Монти Пайтън, но се извини на съда, твърдейки, че „в разгара на болката, която изпитвах, отидох на тъмни места“.

Деп отрече всички твърдения за злоупотреба, заявявайки, че „единственият човек, с когото съм злоупотребявал в живота си, съм аз самият“.

Междувременно адвокатът на Деп пусна аудио клипове за журито на битките на двойката, в които Хърд казва на съпруга си: „Не те удрях, аз те удрях... не си бил удрян, ти беше ударен“. Хърд също нарече Деп „бебе“ в друг клип и признава, че започва физически битки, докато бяга, за да се заключи в спални и бани.

Хърд страда от разстройство на личността

Амбър Хърд има две разстройства на личността, обяви съдебномедицинският психолог д-р Шанън Къри, нает от екипа на Деп, за да оцени психическото състояние на актрисата.

По думите ѝ актрисата страда от „отчаян страх от изоставяне“ и може да бъде в крайна в опитите си да задържи близък човек. „И тези отчаяни опити могат да бъдат физическа агресия, може да бъде заплашително, може да навреди на самите тях, но това са поведения, които са много екстремни и много тревожни за хората около тях“, добави тя, цитирана от „Independent”.

Дебатът за грима

Още при встъпителните изявления адвокатът на Хърд показа коректор за лице на козметичната марка Milani, докато разказваше как актрисата е прикривала синините от Деп по лицето си. Адвокатът не спомена марката или конкретния продукт по име, но каза, че Хърд винаги носеше грим със себе си, където и да отиде.

Малко след това обаче от козметичната компания обявиха, че актрисата няма как да е ползвала техния продукт по време на брака си с Деп, тъй като коректорът им излиза на пазара година след развода на актьорите.

Предисторията

Това е вторият съдебен процес, който се фокусира върху отношенията между Деп и Хърд. Актьорът от „Чарли и поколадовата фабрика“ загуби подобен иск срещу британския издател на таблоида The Sun. Звездата от „Карибски пирати“ заведе дело за клевета срещу изданието заради определението, че е „бияч на съпруги“. По време на процеса Хърд даде показания и отправи 14 обвинения за тормоз срещу Деп. Актьорът отрече всички, но съдът реши, че обвиненията в статията са „верни по същество“.

Адвокатите на Хърд се опитаха да спрат новият иск Деп, след като той загуби Обединеното кралство, но съдът отказа, тъй като законите за клевета в САЩ и Великобритания са различни, а и Хърд не е била обвиняема по делото срещу The Sun. Освен това Хърд заведе насрещно дело за 100 милиона долара срещу Деп, твърдейки, че той я клевети, когато неговият юридически екип нарече твърденията ѝ „фалшиви“.

Очаква се следващата седмица своите показания да даде и Амбър Хърд.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама