„Много политици не са рискували живота си, но с охота излагат на риск този на другите“

12:22, 29 апр 22 / Политика 25 1163 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни е да съхраняват мира с цената на живота си и да не допускат войната да се разраства. Това заяви държавният глава пред журналисти след като проведе демонстрационен полет на изтребител Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските Военновъздушни сили, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българският президент и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили посети Логистичния център за въоръжение и проучване край Мадрид и Оперативния център на Южното командване на НАТО.

Румен Радев подчерта, че военните отдават своя професионализъм в служба на мира и сигурността, с трезвата преценка за опустошителния потенциал на войната, която, по думите му, политици и демагози често не притежават или пренебрегват в името на партийни и користни цели. Много от тези политици никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите, отбеляза държавният глава.

Президентът изрази признателността си на испанските авиатори и техници, които заедно със своите български събратя, са гарантирали сигурността на небето на България. Благодаря на испанските авиатори и техници, които заедно със своите български събратя се грижеха за сигурността на небето на България“, отбеляза Радев, цитиран от БГНЕС. 

Държаният глава отличи с почетен знак на президента 14-о авиокрило от състава на  испанските Военновъздушни сили за приноса им в усилване на охраната на въздушното пространство на Република България и източния фланг на НАТО и за отличното им взаимодействие с българските Военновъздушни сили.

В днешния втори ден от от официалното посещението на държавния глава в Испания ще разгледа също Оперативния център на Южното командване на НАТО, а по обяд ще отиде на стадион „Сантяго Бернабеу“, за да разгледа съоръжението и да разговаря с президента на „Реал (Мадрид) Флорентино Перес.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама