Мандатоносител на ПП против военна помощ за Украйна

14:00, 29 апр 22 / Политика 25 2008 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Политическо движение „Социалдемократи“, което е част от коалицията „Продължаваме промяната“, е против изпращането на военна помощ за Украйна. Формацията бе един от мандатоносителите на „Продължаваме промяната“ за изборите през ноември миналата година, заедно с „Волт“ и „Средна европейска класа“.

„Политическо движение „Социалдемократи“ е против изпращането на въоръжена помощ за Украйна. Считаме, че по този начин и по начина, по който останалите страни вземат решение за изпращане на такава помощ, този конфликт просто ще бъде продължаван, ще бъде подклаждан“, обяви председателят на движението Елена Нонева, цитирана от БНР. 

„Пълен ужас“: Какво видя българската делегация в Украйна?

Трябва да се търсят мирни средства и то много спешно, да се приложи много повече дипломация тук, за да могат да седнат двете страни на масата на преговорите. Тази война не трябва да завършва с победител и победени. Трябва да завърши с примирие между двете страни, посочи тя.

Новината идва ден, след като Кирил Петков обяви, че депутатите на „Продължаваме промяната“ ще гласуват България да изпрати военна помощ на Украйна, а от „Социалдемократи“ настоява да бъде свикан коалиционен съвет, преди вземането на решение. 

Петков: Който иска да помогне на Украйна, да дари една заплата за боеприпаси

Само преди дни формацията се разграничи и по още една тема от „Продължаваме промяната“ – призива на премиера за даряване на пари за оръжия на Украйна.

От партията определиха призива на премиера като грешен, неприемлив и неадекватен на ситуацията. „Интересът на българските граждани е над всичко и, в условията на галопираща инфлация и крайна бедност на мнозинството от народа, да се призовава за отделяне на една заплата, е апел за това да гладуваш, да не може да си платиш сметките и да не си задоволиш основните нужди за цял месец“, се посочва в позиция по темата.

„Политическо Движение Социалдемократи" вижда сериозни проблеми в публичната комуникация на управлението и някои от политическите му позиции. „Нужна е по-мъдра и по-умерена външна политика без крайни ястребски позиции и решения, основана изцяло на българските интереси. Време е за преосмислянето на тези аспекти във водената политика“, отбелязват от формацията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама