Реал (Мадрид) стана шампион на Испания за 35-и път

20:30, 30 апр 22 / Спорт 25 1699 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Реал (Мадрид) триумфира с шампионската титла в Испания за 35-и път в славната си история. „Кралете” победиха Еспаньол с 4:0 в мач от 34-ия кръг и са недостижими на върха четири кръга преди края на шампионата.

Старши треньорът на Реал Карло Анчелоти направи ротации в състава и даде почивка на някои от титулярите, но това не спря тима към убедителен успех срещу гостите от Барселона.

Първия удар по топката в срещата символично направи тенисистът Рафаел Надал, който е почетен член на „кралския клуб”. Над всички през първата част бе нападателят Родриго, който вкара два гола до почивката. Бразилецът получи пас от своя сънародник Марсело в 33-а минута и прецизно прати топката в долния ляв ъгъл. Две минути преди почивката отново Родриго се разписа за 2:0.

В 55-а минута и Марко Асенсио записа името си сред голмайсторите. В последния половин час от мача Анчелоти пусна в игра Бензема, Кроос и Иско да поддържат игрови ритъм преди важния реванш от полуфиналите в Шампионска лига срещу Манчестър Сити в сряда. Бензема не пропусна да се разпише и оформи крайното 4:0 в 81-а минута след асистенция на Винисиус.

След последния съдийски сигнал играчите на Реал вдигнаха титлата и дадоха начало на празненствата по улиците на Мадрид. Карло Анчелоти пък стана първият треньор, който извежда отборите си до титла в петте най-големи първенства на Европа - Испания, Англия, Германия, Италия и Франция, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама