Под 5% положителни проби

09:27, 01 май 22 25 1585 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

263 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 5362 теста, което означава, че положителните проби са 4,9%.

Най-много са новите случаи в София - 107, като следват областите Бургас - с 26, и Пловдив - с 16 нови случаи.

През вчерашния ден са починали двама души, заразени с COVID-19, а като оздравели са отчетени 41 души. В болница се лекуват 878 пациенти, от които 83 са в интензивни отделения.

През последното денонощие са поставени 314 дози ваксини. Така общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 2 055 820.

Отпадат ограниченията за влизане в България

От днес се отменят противоепидемичните мерки за влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България.  Лицата, пристигащи от други държави, се допускат при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама