Облаци над по-голямата част от страната

07:00, 02 май 22 25 1288 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Увеличението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, над крайните източни райони ще преобладава слънчево време. Вечерта в крайните югозападни райони ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен източен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 15°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен предимно източен вятър. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, над около 2000 метра – от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

През нощта срещу вторник и във вторник ще бъде предимно облачно, в много райони с превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Вятърът от изток ще отслабне. Дневните температури ще се понижат още. Вечерта валежите ще спрат, през нощта срещу сряда и облачността ще се разкъса. В сряда облачността ще е разкъсана, преди обяд в много райони до слънчево време. Слаби краткотрайни валежи са възможни в следобедните часове само на отделни места и с по-голяма вероятност в югозападната част от страната. Дневните температури ще се повишат, но сутринта отново ще е хладно.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама