Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

18:45, 02 май 22 25 1335 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Мюсюлманите честват Рамазан Байрам от днес, като празникът продължава три дни. Настъпването му беше възвестено рано тази сутрин във всички джамии у нас и по света с голяма молитва.

За мюсюлманите е ден на прошка и съпричастност. Освен за празнуване, това е и време за равносметка, обясни главният мюфтия Мустафа Хаджъ пред БНТ. „Байрам е време, когато хората се помиряват, ако евентуално между тях има някакво неразбирателство. И най вече Байрям е време, когато всеки уважава своите родители. Ако те са между живите, необходимо е да ги посетим, да ги зарадваме, да стоплим сърцата им, да почувстват, че ние сме техни деца“, каза още той. По думите му на трапезата неизменно присъства баклавата. 

Радев поздравява мюсюлманите

Държавният глава Румен Радев поздравява представителите на мюсюлманското изповедание в страната по случай настъпването на празника Рамазан Байрам. Пожелавам от сърце домовете и близките Ви да бъдат благословени със здраве, добруване и благоденствие, заявява в приветствието си президентът, цитиран от прессекретариата.

Нека заедно като народ да продължим да отстояваме мира, състраданието и солидарността с всички, нуждаещи се от подкрепа. Защото това е пътят за спасението не само на днешните поколения, а и на човечеството“, се казва още в приветствието на държавния глава до представителите на мюсюлманското изповедание в България.

Поздрав и от премиера Кирил Петков

Министър-председателят Кирил Петков също поздрави българските мюсюлмани за празника Рамазан Байрам.

На официалната Facebook страница на Министерския съвет премиерът пожела на всички празнуващи здраве и благополучие. Добрите постъпки, които днес съпътстват празника, са част от уважението между хората, разбирателството и толерантността, с които България е пример, написа още министър-председателят. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама