Григор Димитров отново е в топ 20 на света

10:52, 02 май 22 / Спорт 25 1404 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Българският тенисист Григор Димитров се завърна в топ 20 в света. Той се изкачи с две места след обновяването на ранглистата при мъжете и вече заема 20-а позиция.

За последно Григор Димитров беше в топ 20 на 30 август през 2021 година, заемайки 18-о място.

От днес българинът има 1750 точки в актива си. За последните два месеца Григор Димитров бележи голям прогрес, като се изкачи със 17 позиции.

По-късно се очаква Григор Димитров да стартира участието си на Мастърса в Мадрид. В първия кръг той ще се изправи срещу Максим Креси (САЩ). При добро представяне Григор ще може да се изкачи още, тъй като в испанската има да защитава едва 10 точки.

Циципас не остави шансове на Димитров в Барселона

Двамата ще стартират битката помежду си около 17.30 - 18.00 часа. Мачът е четвърти в програмата на втория по големина корт „Аранча Санчес“ и ще започне веднага след края на срещата между Диего Шварцман и Беноа Пер.

Григор Димитров и Максим Креси са играли веднъж помежду си, като това беше в началото на този сезон в Мелбърн. Американецът има предимство в преките сблъсъци с българина след 7:5, 7:6(9), пише БНТ.

Без други промени в класацията

Няма промяна в челото при мъжете. Лидер е Новак Джокович, следван от Данийл Медведев, Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама