Облачен и дъждовен вторник

07:00, 03 май 22 25 1118 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще остане облачно и студено за сезона. Над много места ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните - между 14° и 19°. В София минимална температура около 8°, максимална около 14°. Привечер валежите ще спрат, а през нощта срещу сряда и облачността ще се разкъса и намалее.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На места, главно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа доумерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра около 0°.

В сряда облачността ще е разкъсана, преди обяд в много райони до слънчево време. Слаби краткотрайни валежи са възможни в следобедните часове само на отделни места в планинските райони и с по-голяма вероятност в югозападната част от страната. Дневните температури ще се повишат, но сутринта отново ще е хладно. В четвъртък вятърът ще е югоизточен, слаб. Ще се затопли още и максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски - по Черноморието. Сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в югозападната половина от страната, ще има превалявания, придружени с гръмотевици, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама