Нинова към Борисов: 10 години си премиер и не знаеш, че не произвеждаме танкове

17:54, 02 май 22 / Политика 25 2518 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В последните дни да не сме обявили конкурс по надлъгване за оръжия? Ако има такъв, днес Борисов го спечели. Казал, че изнасяме танкове и БТР за Украйна. Това написа в профила си във Facebook вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Абе, може ли 10 години да си премиер и да не знаеш, че България никога не е произвеждала танкове, а БТР не се произвеждат вече над 20 години, откакто „Бета“ Червен бряг затвори? И ако това не си го научил като премиер, поне в казарма не си ли ходил?“, пита още Нинова бившият министър-председател Бойко Борисов.

Думите ѝ идват след като лидерът на ГЕРБ даде двучасова пресконференция на партията, в която заяви, че ще подкрепят проекторешението за военна помощ за Украйна. Според него обаче няма смисъл от такова решение, тъй като вече се изнасят оръжия. Борисов показа и снимка от товарния самолет АН-24, на която се виждат вериги. По думите му България изнася не само куршуми, но и БТР-и или танкове.

Преди няколко дни пък призова Нинова да излезе и честно да каже, че изнасяме оръжие за Украйна и да спре да говори лъжи“. Гледам ги хората, самолети с гаубици, БТР-и, военна техника - отиват, въртят се и кацат до границата с Украйна. Излезте и честно кажете: Изнасяме оръжие за Украйна. Това го знаят и децата. А после Корнелия Нинова излиза и казва: Той Борисов иска да изнасяме оръжия“, каза експремиерът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 04:54, 03 май 22

То без конкурс е доказано лъжеше пенсионерите това ще дадем онова ще дадем и на краяим каза че са лош човешки материал и едва ли не ги чак да умират

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама