Експлозии в украинския град Лвов

22:20, 03 май 22 25 1521 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В западния украински град Лвов е имало експлозии, потвърди кметът на града Андрий Садовий, цитиран от Би Би Си и bTV. По информация на Sky News малко преди 20.30 ч. местно време в центъра на града са чути най-малко четири отделни експлозии. 

Той заяви, че части от града са без ток заради ракетния удар. Кметът призова хората чрез социланите мрежи да останат в бомбоубежищата си.

Украинските железници съобщиха, че редица влакове са спрени в района на Лвов заради руските атаки.

Русия възобнови обстрела над Мариупол

След два дни на спиране на огъня вчера Русия възобнови обстрела над Мариупол. Снощи в социалните мрежи бяха разпространени кадри на голям пожар в металургичния комплекс „Азовстал“ – вероятно следствие на въздушните удари, предаде bTV. 

Украинските власти съобщават за договорен нов хуманитарен коридор от пристанищния град днес. Очакваше се евакуираните през уикенда да пристигнат в Запорожие вчера, но конвоят се бави. 

Убити и ранени при ракетен удар срещу Одеса

Снощи бяха нанесени удари и срещу жилищен квартал на Одеса. Сред загиналите и ранените има и деца, съобщи президентът Володимир Зеленски.

Очаква се днес британският премиер Борис Джонсън да обяви нова военна помощ за Киев на стойност 300 млн. паунда. Джонсън ще говори пред украинския парламент чрез видеовръзка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама