Големите кавички: „Промяната може да бъде само ГЕРБ“

11:50, 04 май 22 / Големите кавички 25 2068 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Бюлетини, помия и Путин

„Промяната можем да бъдем само ние“. Това обяви председателят на групата на ГЕРБ в парламента Десислава Атанасова в началото на третата пленарна сесия.

„При управлението на ГЕРБ може би нямаше толкова зрелища, но имаше хляб за всеки. Сега няма хляб, освен за неколцина политически лидери и техните приятели, а за всички останали има едно много пошло зрелище“, се казва в политическата деклрация на ГЕРБ, която Атанасова прочете от парламентарната трибуна.

„Сега от ляво и от дясно ще станат и ще започнат като в транс да повтарят колко лошо е било при ГЕРБ. Не си правете труда, колеги. Вече ставате жалки. Никой не е станал добър само, защото е обяснявал колко някой друг е бил лош. Всички ви разбраха що за стока сте. Оттук-нататък всяка ваша изречена лоша дума срещу ГЕРБ на вас ще ви отнема по един, а на нас ще ни носи по още един избирател. Колкото повече риете срещу ГЕРБ, толкова повече закопавате себе си. Вече го изпитахте. Искате ли още?“, попита Атанасова.

„На три избора през миналата година българският народ много ясно каза, че управление на страната без ГЕРБ не е възможно. Без нас не е възможна съдебна реформа. Без ГЕРБ не е възможна никаква реформа. Без ГЕРБ не е възможно изменение на Конституцията. Без ГЕРБ не е възможно да се вземе което и да е решение от геополитическо и национално значение. Но, че това мнозинство повече не може да управлява страната, е съвършено очевидно. Всички извън тази зала го виждат. Вие се провалихте. Вие не можете", се посочва още в декларацията.

Президентът Радев използва термина „шарлатани". Господин Радев, а какво ще кажете за думата „мародери"? Вие сте военен и знаете какво са „мародерите". Това са хора, които използват войната, за да крадат. Вашите отрочета използват предтекста на войната, за да крадат. Ще ги спрете ли или не можете? Вие изобщо ще съградите ли нещо или ще продължите да разрушавате? Ако целта е да се разрушава България, вашите отрочета засега се справят много добре. Ако вие лично искате да я разрушите, можете да продължавате да удряте политическата система. Това, впрочем, е част от хибридната война, нали? Вие го знаете, но и ние го знаем", обяви Атанасова.

„ГЕРБ се готви за избори. ГЕРБ се подготвя отново да поеме управлението на страната. И ГЕРБ се подготвя да прави реформи. Да осъществи промяната, която тези тук ви излъгаха, че ще извършат, а се оказа, че са дошли само за да откраднат каквото могат и да си тръгнат. Ние, за разлика от тях нямаме друга родина и не сме се клели в чужди държави. (...) Отсега предупреждаваме, че ще изчегъртаме посредниците, комисионерите и мародерите, колкото и платени протести срещу нас да организират и каквито и манипулации и фалшификати да измислят. И не на последно място - ще довършим всички магистрали, защото българите така искат, защото така трябва и защото само ние можем. Дотогава ще сме тук, за да не позволим на шайката да разруши страната ни, а след това ще вложим цялата енергия и експертиза, за да я изправим отново!

Христос Воскресе! България ще възкръсне и след Вашето управление!", каза още Атанасова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:38, 04 май 22

Мерака е голяма работа но има наказателен вот

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама