Събев: Филмът с шантажа на българското правителство приключи

10:08, 08 май 22 / Политика 25 2003 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо те (бел. ред. - превозвачите) искат оставки, след като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работило в автобусния транспорт, е сгрешен. Това заяви министърът на транспорта Николай Събев по повод факта, че в четвъртък превозвачи напуснаха срещата с премиера Кирил Петков с мотива, че държавата не е на премиера, а след скандала бе разпространен запис от срещата. От Министерския съвет коментираха, че за да има запис от работна среща, значи е търсен конфликт.

Изтече запис от срещата на Кирил Петков с превозвачите

Във Facebook вчера, министърът на транспорта написа: „В предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас, и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на „държавна хранилка“ приключи“.

Превозвачи: Не сме отишли при Петков, за да слушаме за тортите на жена му

А днес участва в bTV след изказването на Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Той заяви, че Милтенова не е представител на всички превозвачи: „Държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания, да няма дублиране на финансиране и субсидиране. Г-жа Милтенова представлява част от фирмите - които нямат интерес държавата да има национална транспортна схема. Но ние сме решени, че държавата ще има такава схема и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и собственици на фирми трябва да знаят, че в лицето на министерството имат гарант за равни условия на пазара“.

Според Събев Милтенова не иска да преговаря. Запитан дали ще я покани на среща в министерството, отвърна: Аз искам да поканя легитимни представители на автобусните превозвачи“.

Що се отнася да обявеното намерение за пълна транспортна блокада на страната на 18 май, Събев заяви, че министерство на транспорта няма да допусне прекъсване на превози. „Ние винаги сме преговаряли и търсили решения, които да донесат обществена полза“, добави той, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама