Благой Иванов се завърна с победа в UFC

10:50, 08 май 22 / Спорт 25 1776 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Благой Иванов-Багата победи Маркос Рожерио де Лима със съдийско решение. Тримата рефери дадоха първия рунд на бразилеца и следващите два на единствения българин в UFC.

Двамата се биха на голямата галавечер във Финикс. Успехът беше от огромно значение за Багата, който претърпя две поредни загуби и трябваше да се завърне ударно в най-популярната ММА верига.

В първата част Лима започна с пет кика за началните 45 секунди. Последва удар в слабините и битката беше спряна, за да може Иванов да се възстанови. Българинът беше доста пасивен и отнесе една добра комбинация две минути след началото. В края на рунда родният състезател стана по-активен.

Втората част започна коренно различно и Багата взе центъра на октагона. Направи опит за тейкдаун, който не беше успешен, но веднага след това пласира попадение в брадичката на съперника. В средата на рунда битката се разгорещи и двамата пласираха силни удари.


Иванов започна с добри комбинации последния трети рунд. Той се оказа и най-силният за него в мача. Българинът диктуваше темпото, а съперникът му търсеше клинча. Частта премина през страйкинг доминация на нашия боец, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама