„Демократична България“ призова Фандъкова да забрани „Безсмъртния полк“

13:57, 08 май 22 25 1685 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Демократична България“ призовава Столична община да забрани шествие на т.нар „Безсмъртен полк“, което е предвидено да се състои на 9 май. В декларация на общинските съветници напомнят, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г., съобщиха от обединението.

Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“, се казва в декларацията. „Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна“, се казва още там.

Ето и пълния текст:

Навръх Деня на Европа български еквивалент на т.нар. „Безсмъртен полк“ се кани да проведе шествие в чест на Червената армия – окупатор, настанила се в България след 9 септември 1944 г. Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна. „Демократична България“ неколкократно и ясно изрази своята позиция спрямо непредизвиканата война, започната лично от президента на Руската федерация Владимир Путин, която доведе до множество невинни жертви, както и редица икономически предизвикателства не само в България, а и в световен мащаб.

Бихме искали да напомним, че комунистическият режим е обявен за престъпен от страна на Народното събрание на Република България и е абсолютно неприемливо в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“.

Призоваваме Столична община да вземе превантивни мерки, за да бъде избегната излишна ескалация на напрежението, като обяви най-логичното и правилно решение – да забрани шествието“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Прекаляват!!! 15:46, 08 май 22

Това не ви е Полша, нещо сте се объркали....

2 Ангел 15:52, 09 май 22

големи пазители на родното ще се изкарат от ДБ, но все пак си ги знаем какви са родоотстъпници

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама