Заляха с червена боя руския посланик в Полша

14:50, 09 май 22 25 1686 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Руският посланик в Полша Сергей Андреев беше залят с червена боя, докато е полагал венец на гробницата на съветските войници във Варшава, съобщава РИА Новости. Според информационната агенция атаката е извършена от поляци и украинци.

Боядисаха с дрон фигура на Паметника на съветската армия

След инцидента Андреев е напуснал мястото, придружен от полиция. РИА Новости публикува в Twitter клип на инцидента.По-късно посланикът на Русия в Полша съобщи, че няма наранявания.

„Дори не знам как да го нарека. Това е някакъв вид дивотия, която няма нищо общо с правилата за цивилизовано поведение, на които нашите западни партньори, включително поляците, толкова обичат да ни учат. Всичко това можеше да се предвиди, полицията в крайна сметка се появи, но след като тази вакханалия се беше разразила. Те развалиха нашия свещен празник - Денят на победата“, заяви Андреев, цитиран от РИА Новости и bTV.

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова коментира инцидента в Telegram. Според нея „почитателите на неонацизма за пореден път са разкрили лицето си - и то е кърваво“.

Путин на военния парад: Всичко ни подсказваше да се борим

„Разрушаването на паметници на героите от Втората световна война, оскверняването на гробове, а сега и прекъсването на церемонията по полагане на цветя в свещения за всеки достоен човек ден доказват вече очевидното - Западът е поел курс към прераждането на фашизма“, пише Захарова.

Припомняме, че от началото на войната руското посолство в Полша на няколко пъти бе заливано с боя в знак на протест срещу войната в Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама