„Ще се откажа от имунитета си, а за къщата в Барселона какво направихте?“

16:46, 10 май 22 / Политика 25 2688 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Народният представител от „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова сама ще се откаже от депутатския си имунитет. Това обяви самата тя във Facebook, след като по-рано главният прокурор поиска свалянето на имунитета ѝ заради разследване на пътен инцидент, в който Стефанова е блъснала жена на пешеходна пътека.

Гешев иска имунитета на депутатка от ПП, блъснала жена на „зебра“

„Напълно  излишно е  да  занимавам колегите си в Народното събрание с моя имунитет  и още утре  ще направя необходимото, той на бъде свален, защото  считам, че така е редно!“, обявява Стефанова. Тя дава подробности около самия пътен инцидент през декември 2021 г. и подчертава, че е направила всичко възможно, за да окаже помощ на пострадалата.

Наред с това обаче депутатът от  „Продължаваме промяната“ отправя и редица критични въпроси към главния прокурор.

Настина ли аз съм-най големият проблем на правосъдието в момента?", пита Рена Стефанова, която вижда връзка между поведението на главния прокурор  и  обстоятелството, че работи активно за отстраняването му. 

„Има ли досъдебни производства срещу депутати, бивши министри, които допуснаха да финансираме със собствени средства енергийната си зависимост от Русия? Чий имунитет поискахте? За къщата в Барселона и за кюлчетата в чекмеджето също питам. Чий имунитет поискахте?“, пита още Стефанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама