България не се класира на финала на Евровизия

07:17, 11 май 22 / Култура 25 2628 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

България не успя да се класира за финала на Евровизия. В първия полуфинал на песенния конкурс участваха 17 държави, 10 от които продължават до финала.

Страната ни се представи с песента „Intention“, изпълнявана от „Intelligent Music Project“. В състава на групата влизат вокалистът на Rainbow - Рони Ромеро, „ветеранът“ на конкурса - Стоян Янкулов-Стунджи, както и Славин Славчев, Димитър Сираков и Бисер Иванов. Те обаче не събраха достатъчно гласове, за да продължат напред.

„Intelligent Music Project“ два дни преди Евровизия: От най-добрите сме

Музикалният проект се хареса в залата, а коментаторът на телевизия Rai Uno отбеляза, че българите имат много приятно сценично присъствие. Сред специалните ефекти в нашата песен бе триметрово „звуково ядро“, разположено на сцената.



За финала се класираха представителите на Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова и Нидерландия. Вторият полуфинал ще се проведе в сряда, на него ще се явят още 18 държави.

Тази година събитието се провежда в Торино, а победителят ще стане ясен на 14 май.

„Kalush Orchestra“ от Украйна са сочени като безспорни фаворити с песента „Stefania“, посветена на майката на един от музикантите. Мъжката хип-хоп група комбинира етнически мотиви с модерен звук, постигнат с традиционни фолклорни инструменти, пише „Сега“. Много от участниците във вечерта носеха украински знаменца или костюмите им бяха решени в жълто и синьо - цветовете на националния флаг на Украйна.


***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама