Песков: Путин няма да въвежда военно положение в Русия

16:50, 11 май 22 25 1596 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Руският президент Владимир Путин няма да въвежда военно положение в страната на фона на инвазията в Украйна. Това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Не, това не влиза в плановете му“, отсече Песков в отговор на въпрос как ще коментира изявлението на директора на Националната сигурност на САЩ Аврил Хейнс, която предположи, че Путин може да въведе в Русия военно положение за поддържане на „специалната военна операция“ за защита на Донбас.

Путин нареди да се търси решение за плащанията от „неприятелските“ държави

Говорителят на Кремъл опроверга предположението на бившия съветник на държавния глава Сергей Глазиев за предполагаем планиращ се в Русия държавен преврат. На въпрос на журналисти как ще опише вътрешнополитическата обстановка в Русия, Песков отговори: „Като стабилна“.

„За съжаление не зная върху какво се основават тези изводи (бел. ред. - на Глазиев), затова нищо не мога да кажа“, отбеляза говорителят, цитиран от ТАСС и bTV.

По-рано някои медии съобщиха за изявлението на Глазиев, според когото Западът подготвя в Русия държавен преврат.

Путин на военния парад: Всичко ни подсказваше да се борим

По повод думите на Жозеп Борел за това, че ЕС не може да стане посредник в преговорите между Москва и Киев, но тази роля може да бъде изиграна от Турция, Песков коментира, че преговорният процес започна без посредници и той доста вяло и безрезултатно продължава без посредници“. „Макар че високо оценяваме и сме признателни за усилията на нашите турски колеги за създаването на необходимите условия за среща в Истанбул“, каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама