МОН с призив към превозвачите: На 18 май е матурата, съобразете се

17:52, 11 май 22 25 1813 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В лични телефонни разговори с лидерите на протестиращите превозвачи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ги призова да съобразят плановете си за протести с провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература на 18 май, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Полицията освободи входовете на София от протестиращите превозвачи

Именно за 18 май е заявен протестът на превозвачите, включително на столичния градски транспорт. А преди малко и национално представените работодателски организации обявиха, че също ще излязат на национален протест на същата дата. Тяхната демонстрация ще се проведе пред сградата на Министерския съвет. 

„Издържаме държавата, не сме просяци“: Бизнесът излиза на национален протест

Министърът настоятелно е помолил градският транспорт да работи нормално и да не бъдат блокирани пътища поне до 9.00 часа и между 12.00 и 14.30 часа на 18 май. Това би дало възможност за нормално придвижване на зрелостниците до местата за провеждане на матурата, както и за прибирането им след края на изпита.

Над 46 000 зрелостници са подали заявления за явяване на матура по български език и литература на 18 май. Повече от 9000 от тях са от София.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама