„Булгаргаз“ предлага прогнозна цена от 142 лева за мегаватчас на газа за юли

19:18, 11 май 22 25 1332 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Държавната компания „Булгаргаз“ предлага прогнозна цена от 142,11 лева за мегаватчас на газа за юли или 72,66 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ, съобщиха от дружеството. Така предлаганата цена е 0,6% по-ниска от валидната за април и с 4,3 на сто по-ниска от прогнозираната за юни.

Радев призова КЕВР и „Булгаргаз“ най-сетне да обявят цената на газа

Прогнозната цена е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към днешна дата. За сравнение, цените на европейските газови пазари за доставка през юли на 11 май тази година са в приблизителен размер от 95.50 EUR/MWh.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за юли ще бъде депозирано в КЕВР на 01.07.2022 г., отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 30.06.2022 г.

Очаква се утре „Булгаргаз“ да уведоми Комисията за енергийно и водно регулиране, каква да бъде цената за май. Тя ще бъде определена от регулатора със задна дата на 13 май.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама