Куриозно дело в Индия: Внук или 650 хил. долара

20:35, 12 май 22 / Любопитно 25 1797 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Индийска семейна двойка заведе дело срещу сина си с искане той и съпругата му да ги дарят с внуче в рамките на една година или да платят сумата от почти 650 000 долара.

Санджив и Садхана Прашад твърдят, че са изчерпали спестяванията си, за да отгледат и да платят обучението на своя син за пилот и да платят за пищна сватба. Сега те искат младите да им се отплатят.

„Синът ми е женен от шест години, но те все още не планират бебе. Поне ако имаме внуче, с което да прекарваме времето си, болката ни ще стане поносима“, пише двойката в жалбата си, подадена миналата седмица в съда в Харидвар.

Обезщетението, за което настояват - 50 милиона рупии, включва разходите за сватбено тържество в петзвезден хотел, луксозен автомобил на стойност 80 000 долара и заплащане на медения месец на двойката в чужбина, съобщиха от „Times of India”, цитирани от БГНЕС. 

Освен това родителите са похарчили 65 000 долара, за да обучат сина си за пилот в Съединените щати, само за да се върне в Индия без работа, пише вестникът.

Поглед назад: Основан е градът, в който няма коли, религии и пари

„Трябваше да вземем и заем, за да построим къщата си, и сега преживяваме много финансови трудности. Психически също сме доста обезпокоени, защото живеем сами“, казва двойката в жалбата си.

Адвокатът на двойката Арвинд Кумар заяви, че искът ще бъде разгледан от съда в Северна Индия на 17 май.

В Индия съществува силна система на съвместно семейство, в което много поколения, включително баби и дядовци, племенници, лели и чичовци, често живеят в едно домакинство. През последните години обаче тенденцията се промени, като младите двойки предпочитат да се отдалечат от родителите или братята и сестрите си, а съпругите, както в този случай, предпочитат да работят, вместо да се съсредоточат върху раждането на деца и да останат вкъщи. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама