Продължават да залагат, че правителството ще падне - и продължават да губят

21:53, 13 май 22 / Политика 25 1885 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават да залагат и да губят, заяви в Панорама” вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Текат преговори със САЩ за дългосрочни доставки на газ. Цените на борсата в момента не са нормални, дължат се на повишеното търсене от страна на Европа и войната в Украйна, каза Василев.

Според него ЕК ще даде изключение за санкционния пакет за внос на руски петрол за България, но по думите му в противен случай страната ни ще наложи вето.

„Не се притесняваме от вот на недоверие“

Този еднократен шок, който се случи септември, октомври, ноември, декември, цените ще си останат на тези нива”, прогнозира финансовият министър.

Василев изтъкна, че антикризисните мерки са започнали с бюджета - вдигната е минималната заплата, пенсиите - изпреварващо. „Детските градини станаха безплатни, инвестира се в здравеопазване, образование, имаше компенсации за газа за битовите потребители, за електроенергия за бизнеса”, отчете още Асен Василев.

Новият антикризисен пакет ще омекоти удара върху най-бедните, изпреварващо на инфлацията”, подчерта той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:22, 14 май 22

Всички предишни които са виновни за състоянието което са оставили да бъдат наказани

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама