Шолц: Без мир санкциите за Русия няма да паднат

14:35, 14 май 22 25 1429 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Единственият изход за Русия е да преговаря с Украйна. Рано или късно на Москва ще ѝ се наложат преговори, защото не успя да постигне нито една от целите си. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц, който вчера разговаря с руския президент Владимир Путин по телефона. 

Украйна най-вероятно печели битката за Харков

Украйна не е завладяна, тя умело се защитава, проявявайки смелост и саможертва. НАТО не се е оттеглил, а всъщност е укрепил източния фланг на Алианса. И той ще стане още по-силен, когато Финландия и Швеция се присъединят. Самата руска армия претърпя значителни загуби, много повече, отколкото за десет години във войната на Съветския съюз в Афганистан. Путин трябва да осъзнае, че единственият изход от тази ситуация е да преговаря с Украйна“, каза Шолц, цитиран от УНИАН и offnews.bg.

Според Шолц Русия сама е влязла в „драматична ситуация“. Едно от условията на бъдещия мирен договор според канцлера е оттегляне на руските войски. Докато това не се случи, санкциите срещу Русия ще продължат.

Президентът на Русия е длъжен да разбере, че неговата страна ще бъде блокирана от участие в световния прогрес, докато не настъпи истински мир“, заяви още Олаф Шолц.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама