Събев: Има мерки, с които ще отговорим на исканията на превозвачите

16:33, 14 май 22 / Политика 25 1342 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Дни преди протестите в София, преговорите между браншовите органицации и министъра на транспорта продължават. Това коментира министърът на транспорта Николай Събев в Русе. Той каза, че има мерки, с които правителството ще отговори на исканията на бранша. По думите му срещите му с превозвачите не са спирали.

Министерството на финансите ще излезе следващата седмица със антиинфлационен пакет, който ще бъде обсъждан от заинтересованите страни. Той има за цел да стабилизира цените, така че да бъдат лесно прогнозируеми от страна на бизнеса и гражданите. Ще има мерки, нека да ги видят - според мен ще са доволни“, каза той и добави, че антиинфлационният пакет засяга горивата, акцизите и биодобавките и той със сигурност ще се хареса на превозвачите.

„Продължаваме промяната, вратата е там“: Превозвачите пак на протест

„Лошото е, че фокусът от това да работим по правната рамка, с която можем да им облекчим ефектите от прилагането на пакет „Мобилност“, при която можем да ускорим движението на транспорт и хора през граничните пунктове на България, която гарантира функциониране на една национална транспортна схема, която ще осигури по-добра мобилност на българите, върху това не искат да говорим, а аз само за това говоря“, посочи той, цитиран от offnews.bg.

Министерството на транспорта проверява „Юнион Ивкони“

По повод обвиненията от страна на фирма „Юнион Ивкони“, че срещу тях се води целенасочена кампания, министър Събев посочи, че е в ход е проверка, разпоредена от него. Тя е във връзка с разпространения сигнал от Сдружение „Боец“ за прикриване на нередности в дейността на „Юнион Ивкони“. По думите му в момента се изясняват фактите и обстоятелства около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА „Автомобилна администрация“.

Възложен е ремонта на прохода „Витиня“, през юли започва рехабилитация на „Дунав мост“

Министърът на транспорта Николай Събев обяви, че от вчера е възложен ремонта на прохода „Витиня“, а през юли ще започне рехабилитация на „Дунав мост“, ако румънската страна спази сроковете за пускане на фериботната линия между Русе и Гюргево, която да поеме трафика през реката.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама