Няма да имаме общ 24 май със Скопие

17:31, 14 май 22 / Свят 25 1541 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Министерствата на външните работи на България и Република Северна Македония в момента разменят идеи, но няма съгласувано общо решение, което да послужи като основна за двустранен договор, каза македонският премиер Димитър Ковачевски по време на визитата си в Прилеп.

Османи: Сега е последният шанс за спасяване на отношенията с България

По думите му на 22 май няма да има съвместно заседание на правителствата на двете страни, защото няма условия за това. 

Според Ковачевски „решение с България може да има само, ако то е основано на европейските ценности, на принципите за запазване на достойнството на двете държави, взаимното уважение между политиците, институциите и гражданите“.

„Докато няма подобно решение, базирано на тези ценности, няма да има решение. На този етап, както и през изминалия период, Министерствата на външните работи разменят идеи, но няма постигнато общо решение, което да бъде основа за междудържавен договор и което да бъде споделено с институциите в двете държави“, подчерта македонският премиер, цитиран от БГНЕС.

Той каза още, няма да имаме общ 24 май със Скопие, „ще води македонска делегация в Рим, с македонски министри и ректора на Университета „Св.св. Кирил и Методий“ в Скопие“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама