Президентът Румен Радев „посече“ кулинарния водещ Ути Бъчваров

17:46, 16 май 22 25 5994 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изминалият уикенд беше изпълнен с безброй спортни събития в столицата и вечното дерби ЦСКА София – Левски далеч не е единственото, събрало хиляди на Национален стадион „Васил Левски“. 

Тази събота на терена се проведе и уникалният по рода си турнир по лека атлетика „Купа на президента“, организиран от СК „Приорити спорт“ с домакин Магдалена Христова. Той е част от инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава окуражава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание. Именно тук президентът Румен Радев се натъкна на Ути Бъчваров и побърза да го посече с думи още през първите секунди на тяхната среща.

Няма да повярвате: Ути бяга по пистата на националния стадион

Както добре знаете, в края на април любимият кулинарен водещ на България се закани да отслабне с 25 килограма по повод 25 години проект „Вкусно“ в ефира на Българска национална телевизия. Готвачът вече е сред редовните посетители на стадиона, а личната му треньорка и организатор на събитието, Маги Христова, не го жали в борбата му с излишните килограми. Двете дъщери на Ути също са нейни възпитанички и бяха едни от най-малките участнички в спортния турнир, които към момента бягат по-бързо от баща си. Малко след като пусна видео от старта на състезанието в официалния си профил във Фейсбук, Ути се сблъска с известния с любовта си към спорта и добрата спортна фигура президент на Република България Румен Радев. Разбирайки за желанието на кулинаря да се раздели с някой друг килограм, държавният глава веднага го посече с думите „Не, не... По-добре недей – това е твоят чар!“. Хилядите фенове на Ути в социалните мрежи веднага се разделиха на два отбора – такива, които подкрепят вечно усмихнатия водещ в начинанието му да стане атлет и други, които са на страната на президента Радев, че именно в този му облик се крият неговите чар и красота.

Смеейки се на създалата се ситуация, двамата останаха до края на състезанието по лека ателтика, събрало над хиляди деца и техните родители, които ги подкрепяха. Спортният тест бе предназначен за оценка на общата физическа годност и е цялостна програма за мотивация и физическо възпитание на децата, състояща се в упражнения като скок от мяст, хвърляне на топка, лицеви опори, коремни преси, бягане на 400 м и др. Постигналите най-високи резултати бяха удостоени със специални награди, подаръци и званието „Млад спортист“ на церемония в Администрация на Президента. 

Дали думите на президента Румен Радев са разколебали готвача по пътя му към съвършената фигура, предстои да разберем. Затова следете официалните профили на Ути Бъчваров във Фейсбук и Инстаграм, където може да дадете своя глас „за“ или „против“ извавайването на стройна фигура от кулинарния водещ. 

„Залогът да имаме здрава и работоспособна нация е българските деца да спортуват“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама