Лорер за предупреждението на Трифонов: Мрън - мрън

11:45, 17 май 22 / Политика 25 1443 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер отговори на критиките на Слави Трифонов, който вчера във Facebook обвини „Продължаваме промяната“, че не се допитват до коалиционните си партньори и правят каквото си искат, като много често това не е добро за страната. Трифонов даде примери с темата доставки на газ, кризисните мерки и проблемите със Северна Македония. „Казвам го като предупреждение. Надявам се да са ме разбрали“, заяви лидерът на „Има такъв народ“.

„Звучи ми като мрън – мрън“, коментира Даниел Лорер и определи като „драма“ предупреждението на Слави Трифонов. „Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма, за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам е България да бъда оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене", подчерта Лорер в ефира на БНТ.

Трифонов с предупреждение към „Продължаваме промяната“

По думите му в Министерски съвет „имат много добра комуникация между министрите, но навън партиите развиват този диалог не в най-добрите посоки“. „Изключително важно е тази коалиция да продължи напред, тъй като тя е единствената възможна за България“, изтъкна той.

Трифонов го няма, диалог има 

Не знам откъде г-н Трифонов черпи тази информация, той не участва в последните месеци нито в лидерския съвет, да не говорим в експертните съвети, където се събираме всички представители на коалицията. За нас винаги е било от изключителна важност диалогът в коалицията да върви. Такъв диалог предстои днес на коалиционен съвет, на който ще бъде обсъден окончателният пакет от мерки“, заяви в ефира на bTV председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от „Има такъв народ“ (ИТН), Слави Трифонов съответно не е идвал, коментира пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Никола Минчев. 

Стараем се да има диалог, не мога да се съглася, че няма диалог, поне от наша страна, посочи Минчев. Той се съгласи, че в коалицията се поставят червени линии от партньорите, но изтъкна, че в крайна сметка се постига баланс. „Не е лесен този процес, вярваме, че и така ще продължи“, каза още той, цитиран от БТА.

Не мога да се съглася, че няма диалог в коалицията. Четирите партии целим едно и също - българският народа мине по-леко през кризите. Смятам, че на ниво експерти в парламента и комисии диалогът е много добър“, посочи Александър Ракшиев от ПП.

Не смятам, че можем да търпим упреци, че не действаме по отношение действията на правителството на Бойко Борисов. Напрежението и упреците срещу нас са от началото. Но криза след криза ние продължаваме да работим и сме тук, правителството не е паднало. Основните обвинения и нападки идват от преди управляващите, които имат интерес да говорят така“, каза още депутатът пред NOVA NEWS.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:18, 17 май 22

Учиндолският да се скрие, и да не бълва тъпотии като приятеля си Борисов. Оставете младите и компетентни хора от ПП да управляват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама