Големите кавички: „Защо да даваме нашите пари за музиката на Мадона и Шакира - те са богати“

16:50, 17 май 22 / Големите кавички 25 1313 Шрифт:
Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Бюлетини, помия и Путин

Твори се много прекрасна музика в България, но тя няма шанс да бъде чута. Затова нашето искане е за 100% българска музика в националните медии“. Това коментира певицата Силвия Кацарова във връзка с предложението за въвеждане на квоти за българска музика в eфира.

„Спасителните квоти за българска музика са за некадърници“

„БНР и БНТ имат делегиран бюджет от 150 млн. лева и това са пари на всеки българин, който си плаща данъците. От тези пари 11% са за български изпълнители, а 90% излизат навън. Ние субсидираме чужда култура“, възмути се тя. „Да речем европейска култура. Йорданка Христова беше повдигнала въпроса защо тогава в Европа да не въртят 10% българска музика. Всички тези англоезични звезди имат световния пазар, ние имаме една малка България и защо в нашата родина да не звучи 100% българска музика само в БНР и БНТ, частните си имат своите програми.

Защо е квотата – това е начинът тези средства да останат, както преди в комунизма самото национално радио беше продуцент (…) Който иска да слуша западна музика – има достатъчно частни медии и интернет, коментира Кацарова

„Аз имам над 100 песни… ние бълваме нова музика, но тя няма равен шанс“, каза певицата и добави, че младите изпълнители, които се продуцират само, също нямат шанс в родните телевизии. „Нямаме една българска класация за музика“, подчерта тя.

Всички ни съседи си слушат тяхната национална музика? Защо българите са против българското? Аз недоумявам. Аз съм туркиня и се боря за българското!“, възкликна Кацарова.

„От тук като тръгнеш до Варна, за 4-5 часа ти чуваш две български песни. Българският народ не иска това“, категорична е тя.

„Как да опазим нашите български ценности, българската ни култура? Говорим само за Европа, европейски ценности. Извинявайте, ние как да си запазим нашата националност аз не знам! Това са наши пари. Откъде накъде ще ги даваме на Мадона, Шакира и еди-коя си? Те са достатъчно богати, а нашите творци издъхват“, каза още Кацарова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама