Пентагонът призна за бум на НЛО през последните 20 години

20:35, 18 май 22 / Свят 25 3057 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

През последните 20 години в небето над САЩ са регистрирани все повече неидентифицирани летящи обекти, заяви високопоставен служител на отбраната на САЩ по време на първото публично изслушване за НЛО от половин век насам.

„Врата“ се отвори в скалите на Марс

„От началото на 2000 г. наблюдаваме все по-голям брой неразрешени и/или неидентифицирани летателни апарати или обекти в контролираните от военните части тренировъчни зони и полигони, както и в други контролирани въздушни пространства“, заяви заместник-директорът на военноморското разузнаване Скот Брей, цитиран от АФП и БГНЕС.

Въпреки това той заяви, че Пентагонът не е открил нищо, което да подсказва, че зад тези явления стои нещо неземно по произходОт друга страна, Брей не изключи окончателно и тази възможност. Не сме правили никакви предположения за това какво е или не е това, каза Брей.

През юни 2021 г. американското разузнаване вече заяви в доклад, че няма доказателства за съществуването на извънземни в небето, като същевременно призна, че няма обяснение за десетки явления, наблюдавани от военни пилоти.

Някои от тях биха могли да се обяснят с присъствието на безпилотни самолети или птици, които създават объркване в радарните системи на американските военни. Други биха могли да се дължат на тестове на военно оборудване или технологии, разработвани от други сили, като Китай или Русия.

Американските военни и разузнавателни служби се интересуват най-вече от това дали тези въздушни обекти могат да бъдат свързани със заплахи срещу Съединените щати.

Неидентифицираните въздушни явления са потенциална заплаха за националната сигурност. И те трябва да бъдат третирани по този начин, заяви представителят на демократите Андре Карсън от Индиана, който председателстваше комисията, провеждаща изслушването.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама