Бащата на футболиста Георги Йомов с обвинение

17:10, 18 май 22 25 1388 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Повдигнаха обвинения на бащата на футболиста Георги Йомов за стрелбата на Околовръстното шосе в София. При посегателството пострадаха двама мъже.

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че 43-годишният мъж ще отговаря за хулигански действия и закана с убийство.

На 16 май около 22.00 часа на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“ в гр. София, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към мъж с инициали И. П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към мъж с инициали М. В. и прострелял и него в левия крак. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Георги Йомов е освободен, но баща му и брат му остават в ареста

Бащата на футболиста е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И. П., като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал: „Ще ти пръсна главата“.

До момента  в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

С постановление на прокурор за 72 часа е задържан 43-годишния Йомов, предвид опасността да  извърши друго престъпление . Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама