С пари за „Хемус“ са платени компенсации за тока

13:15, 20 май 22 25 1360 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че при встъпването си в длъжност в специалната сметка за строителството на АМ „Хемус“ не е имало пари. По негови думи по време на служебното правителство е имало недостиг на средства за компенсации и те са били изтеглени временно.

Парите за „Хемус“ са отивали в Банкя

При формирането на новия бюджет се разбрахме, че когато бъде разплетен казусът с инхаус процедурите, с постановление на Министерския съвет ще сложим достатъчно средства в нея. Тъй като казусът не е решен, още няма пари“, обясни Караджов, цитиран от Нова телевизия.

Той отрече твърдението на ГЕРБ, че в сметката е имало 1 милиард лева. По негови думи през лятото на миналата година е имало около 490 милиона лева. Караджов поясни, че точно тези пари са взети да се посрещнат първите компенсации за тока и подчерта, че няма никакви гаранции за строителството.

„Строят го частни фирми, които са пренаети от „Автомагистрали“, но гаранцията се носи от държавното дружество, тоест от нас. Ние си плащаме и ние си носим гаранциите - това не е добре и затова ги няма и парите“, посочи регионалният министър.

Относно въпроса с междуградските превози той бе категоричен, че не може превозвачите да носят на гърба си социални функции, които държавата е обещала.

Запитан и дали са изплатени парите на пътностроителните фирми, Караджов заяви, че дотук са им платени 55%, като очаква до края на другата седмица да бъдат изплатени напълно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама