Русия създава 12 нови военни бази в отговор на разширяването на НАТО

16:51, 20 май 22 25 2205 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Русия ще създаде 12 нови военни бази в западната част на страната в отговор на очакваното разширяване на НАТО с влизането на Финландия и Швеция в Алианса, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от „Франс прес“.

Има ли пилот в самолета на Путин? 

До края на годината в Западния военен окръг ще бъдат сформирани 12 военни формирования и подразделения“, отбеляза министърът по време на среща със служители на своето министерство и с военни, без обаче да уточнява вида на новите структури или мащабите им.

Финландия официално каза „да“ на НАТО

Шойгу посочи, че в зоната на отговорност на Западния военен окръг продължава да нараства напрежението, включително заради възможното приемане на Финландия и Швеция в НАТО.

Донбас е напълно разрушен

Министърът увери, че превземането на украинската Луганска област е почти завършено, а 1908 украински бойци от стоманодобивния завод „Азовстал“ в Мариупол са се предали на руските сили, пише bTV.

„Подразделенията на руските въоръжени сили съвместно с подразделенията на Народната милиция на Луганската и Донецка народни републики продължават да разширяват контрол над териториите в Донбас. Освобождаването на Луганската народна република е почти завършено“, каза още Шойгу.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама