Актьор почина в Кан преди премиерата на филма си

11:37, 23 май 22 / Свят 25 2164 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Актьорът и режисьор Ахмед Бенаиса, смятан за основна фигура в алжирския театър и кино, който беше в Кан за представянето на филма „Златна капка“, почина на 78 години, съобщи АФП.

През над 50-годишната си кариера, започнала през 1971 г., той е играл в повече от 120 филма, сред които международно признати алжирски продукции като „Кръвта на вълците“, „От Холивуд до Таманрасет“ и „Извън закона“. Участвал е и в много френски продукции.

В послание до семейството на починалия във Facebook алжирският министър на културата и изкуствата Сорая Мулуджи изрази съболезнования за загубата на „монумент“ на алжирската култура, който „оставя незаличима следа в света на киното и алжирския театър“.

Ахмед Бенаиса умира в Кан преди прожекцията на филма „Златната капка“ на френския режисьор Клеман Кожитор в секцията „Седмица на критиката“, пише БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама