Почина музикант от „Депеш мод“

08:39, 27 май 22 / Свят 25 1943 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 60 години почина музикантът от „Депеш мод“ Анди Флетчър. Тъжната вест съобщиха колегите му в социалните профили на групата.

Кийбордистът е един от основателите на световноизвестната британска банда. Свирил е в 14 албума на групата и е участвал в турнетата им по света. Последното им шоу беше през 2018 г.

„Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството - Анди „Флетч“ Флечър. Флеч имаше златно сърце и беше винаги до приятелите си, когато имат нужда да споделят нещо, да се посмеят добре или да пийнат студена бира. Сърцата ни са със семейството му и ви молим да запазите спомена за него в мислите си и да уважите скръбта на близките му в този момент“, написаха музикантите от групата.

„Депеш Мод“ е основана в град Базилдън през 1980 г. Името ѝ идва от френското модно списание Dépêche mode. Нейният стил отначало е ню уейв с елементи на ню романтик, а през 90-те години музикалните критици ги определят като алтернативна рок група.

След присъединяването на Мартин Гор към групата китарите са заместени със синтезатори. Големият успех на групата идва, след като спира с концертите и издаването на плочи. В началото на 1988 г. интересът към нея нараства и в американските класации, радио- и телевизионни програми слушателите са засипани с песните на „Депеш Мод“. Отново са поканени в САЩ и изнасят грандиозен концерт. Той е заснет и издаден на видеокасета, която заема първо място в класацията на „Билборд“, припомня БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама