Събев: Коалицията ни е като италианско семейство, но проблеми в спалнята нямаме

20:32, 29 май 22 / Политика 25 1692 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Нашата коалиция е като италианско семейство, но проблеми в спалнята нямаме. Това каза министърът на транспорта Николай Събев в интервю за bTV.

Той уточни, че в случая става въпрос за „игра на асоциации“. В тази игра ролята на президента Румен Радев е на тъщата, която дава указания какво да правим в леглото. Тази, които предричат предсрочни избори, пък са съседите на семейството, които чуват сутрин много шум.

На въпроса за кого би гласувал, ако все пак скоро има избори, той отговори: Аз ще гласувам за тези, които ще подпомогнат най-накрая България да излезе от зависимост – да престане да бъде 16-та република на Русия и да заеме достойното си място като европейска държава в един богат Европейски съюз, където нещата са добре регулирани“.

Събев вижда в лицето на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев именно такива личности и затова се е съгласил да участва в тяхното правителство.

Билетите за влак няма да поскъпват

Относно превозването на бежанците от Украйна от Черноморието към вътрешността на страната министърът на транспорта увери, че за него ще бъдат похарчени необходимите средства, без да се прахосват пари. Той припомни, че правителството е заделило 5 млн. лв. за превозването на бежанци.

За жп превоза той отново обеща бърза реформа и подобряване на услугата. По думите му към момента не се предвожда поскъпване на билетите за влаковете. Събев напомни, че е обещал увеличение да има, когато има по-добро качество. А по-добро качество според него може да се постигне до 2024 г.

Проверяват превозвачи за концентрация на пазара

„Не става въпрос за преследване на фирмите превозвачи, които излязоха на протест, а за проверка на някои от тях за концентрация на пазара“, обяви министърът на транспорта. По думите му заповедта за проверката е от март месец и именно тези фирми излязоха на протест.

Според Събев при оптимално разпределение на държавната субсидия за превозвачите няма да се налага поскъпване на билетите за този вид превоз.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама