От третия път: Порошенко успя да напусне Украйна

15:21, 30 май 22 25 1582 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившият украински президент Петро Порошенко успя да мине границата на Украйна с Полша от третия опит, според информация на „Украинская правда“. Новината бе потвърдена от украинската депутатка Виктория Сюмар, която написа във Facebook, че Порошенко е заминал за срещата на върха на Европейската народна партия в Ротердам, където ще издигне глас за членството на Украйна в ЕС.

Порошенко се опита да напусне Украйна

По-рано също чрез Facebook Порошенко поиска от Володимир Зеленски да разреши заминаването, тъй като има официална покана за участие във форума, пише „Сега“. 

Бившият президент определи като „незаконно осуетени“ предишните два опита да напусне Украйна. Първият беше на 27 май, когато Порошенко се опита да отиде на работно посещение във Вилнюс. Граничните служители обаче не успяха да разчетат QR кода му и той бе принуден да се върне. Порошенко направи втори неуспешен опит да мине границата на следващия ден.

Порошенко: Не се страхувайте от Путин, не вярвайте на Путин

Припомняме, че срещу бившия украински президент, който е един от най-богатите хора в Украйна, се води разследване. Според обвинението той е използвал спечелени пари от продажба на въглища за финансово подпомагане на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна между 2014 г. и 2015 г.  За това той може да получи до 15 години затвор.

Порошенко с дело за държавна измяна

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама