„Човек като звяр“: Как описват близките на Алена Щерк бившия ѝ приятел

13:12, 31 май 22 25 2278 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

От българска страна вече са изпратени всички необходими документи за екстрадицията на обвинения в убийството на Алена Щерк - Виктор Спига. Това заяви пред БНТ говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Въз основа на новото обвинение срещу Спига е издадена нова европейска заповед за арест и ново постановление за задържането му за 72 часа у нас.

Бившият приятел на жертвата на жестокото убийство беше задържан вчера в Италия въз основата на европейска заповед за арест. Кога той ще бъде приведен на наша територия зависи от това как ще протече процедурата пред италианския съд, като срокът е между 60 и 90 дни.

Алена Щерк убита по жесток начин, обвинен е бившият ѝ приятел

Ако Виктор Спига се съгласи доброволно да бъде доведен на наша територия, срокът значително се съкращава до броени дни”, допълни Десислава Петрова.

Заместник градския прокурор Иво Илиев съобщи пред bTV, че все още оръжието на престъплението не е открито. Няма и никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е участвало в убийството.

„Тепърва ще се правят всички експертизи. Към този момент смятаме, че има достатъчно доказателства за неговата виновност. Това е причината всъщност той да бъде привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Има ДНК в колата на лице от мъжки пол, което съвпада с ДНК-то, взето от негови лични вещи и принадлежности. Това ни кара да смятаме, че именно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от дома ѝ до местността, където е намерено именно с този автомобил“, каза Илиев.

Още един IT специалист е обявена за издирване

Месечков: „Алена не говореше за връзката си и личния си живот“

Пред мен Алена никога не е казвала, че е имала проблем във връзката“, каза приятелят на убитата ИТ специалистка хореографът Атанас Месечков пред bTV.

По думите му тя не е говорела много за личния си живот, той не знаел подробности, не е имало никакви индикации, че е жертва на насилие, но техни общи приятели описвали нейния партньор „този човек като звяр“. Според него много често хората около нас имат „скрити лица“.

Алена беше „безкрайно добър човек, сърцат човек, даваше всичко за всеки, слънчев, усмихнат човек“, описа я Месечков.

IT специалистката е била част от неговата школа и „част от неговото семейство“, затова Месечков е готов да помогне в грижата за сина ѝ.

Самият той е искал да се включи в издирването на Алена, но когато научил за изчезването ѝ, бил заедно със семейството си в провинцията.

„Искам да апелирам към медиите да запазят доброто име, което имаше Алена, и душата, която носи, защото ние всички знаем, че това е така. Също така ми се иска да вярвам, че този път прокуратурата и съдът ще си свършат така добре работата, че да има присъда с доживотен затвор без право на замяна, защото статистиката, многогодишната, показва, че всяка четвърта жена е жертва на домашно насилие“, каза Месечков.

Синът на Алена: Подавала е жалби за психически тормоз в 6-о РПУ

Синът на Алена – Кристиян, даде интервю за „Телеграф“, в което посочва, че първоначално впечатленията му от бившия приятел на майка му са били добри. „Не бих предположил, че е лош човек или нещо подобно, но... Впоследствие стана ясно, че нещо не е наред и майка ми приключи връзката им“, обясни той.

„Сега не знам дали психически не е бил наред, но вдигаше скандали за всякакви неща. Доколкото помня не я е удрял. Но не искам да коментирам, за да не навредя на разследването“, посочи Кристиян.

По думите му тя е подавала жалби за психически тормоз срещу него в 6-о РПУ. „Майка беше много добър човек, много позитивна, много отзивчива. Тя до последно и на Виктор помагаше. Беше му дала нейната кола да я кара. Помагаше му с преводи, с документи за фирмата. Знаете, че преди това беше обща и на двамата. Майка беше наистина много отзивчив човек. Толкова много хора ми писаха и то добри неща за нея... Имаше много приятели, на всички гледаше да помогне“, посочи той.

СДВР: Алена Щерк е подала три сигнала срещу бившия си

На 2 февруари 2022 г. в Трето РУ е получен сигнал по телефона от 47-годишна жена -  обяснила, че е притеснявана от бившия си приятел. Адресът е посетен от полицейски патрул. Мъжът е предупреден. Потърпевшата е поканена да подаде жалба в районното управление, което не се е случило.

На 11 февруари 2022 г. на тел. 112 е получено съобщение от 47-годишна жена за скандал между нея и бившия ѝ приятел. Сигналът е насочен към Шесто РУ. При посещението на адреса от екип на районното управление мъжът не е открит, не са установени данни за физическо насилие. Жената отново е поканена да подаден заявителски материал, но тя не се е явила в РУ.

На 11 април 2022 г. в Седмо РУ Алена Щерк заявява, че бившият ѝ приятел не е върнал в определения срок личния ѝ автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата, съобщиха от СДВР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама