Отново стрелба в САЩ

10:42, 02 юни 22 / Свят 25 2188 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-малко четирима души бяха убити при стрелба в сряда в кампуса на болница „Св. Франциск“ в Тълса, Оклахома, съобщава полицията на града, предава CNN.

Властите казват, че заподозреният за стрелбата е мъртъв.

Заместник-началникът на полицията в Тълса Ерик Далглиш каза пред репортери, че нападателят е използвал две огнестрелни оръжия - пушка или карабина и пистолет. Идентичността му още не е оповестена заради продължаващото разследване. 

Президентът Джо Байдън е бил информиран за нападението.

Това е поредният инцидент със стрелба на обществено място в Съединените щати за по-малко от месец. На 14 май нападател застреля 10 души в супермаркет в град Бъфало, щата Ню Йорк. Десет дни по-късно 18-годишен младеж нахлу в начално училище в град Увалде, щата Тексас, и уби 21 души, от които 19 деца.

„Най-кървавят случай от десетилетие“: Тинейджър уби 19 деца и двама учители в Тексас

С поред Архива за насилие с оръжие това е 233-та масова стрелба в САЩ през 2022 г., посочва CNN, цитирана от „Клуб Z“. 1 юни беше 152-ият ден в годината. Това означава, че тази година е имало повече масови стрелби, отколкото за същите дни през 2022 г. CNN и споменатият архив приемат за масова стрелба всяка, при която са ранени или убити четирима или повече души, без стрелеца.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама