Почина журналистката Нери Терзиева

12:29, 02 юни 22 25 1779 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тази нощ е починала известната журналистка Нери Терзиева.Тя си е отишла тази нощ в пловдивска болница на 70 години, съобщава „24 часа“. 

Тя е родена през 1952 година. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия.

Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов.

Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на „възродителния процес“ в България.

Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра Европеистика на Философския факултет.

Политици изказаха съболезнования 

„Нери Терзиева посвети житейския и професионалния си път на защитата на справедливостта и на редица обществено-значими каузи. С безспорния си авторитет не се колебаеше да застава на страната на ситината и да се бори за нея“, заяви президентът Румен Радев. „Нейният професионализъм и достойнство ще останат пример не само за многобройните ѝ възпитаници, но и за журналистическата гилдия. С тях тя оставя значима следа в българската журналистика и в цялото ни общество“, подчерта държавния глава.

„Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери – винаги усмихната и готова да помогне на всеки“, каза президентът Петър Стоянов. „Пред смъртта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят огромната загуба!“, казва още Стоянов.

Много политици и обществени лица изказаха своите съболезнования за загубата на Нери Терзиева. В Народното събрание с минута мълчание депутатите почетоха паметта ѝ.

„В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева, моля да я почетем с едноминутно мълчание“, каза от парламентарната трибуна председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

 
 

Лидерът на ИТН Слави Трифонов също изрази съболезнования. Във Facebook той написа: „Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма“.

Екипът на Topnovini.bg изказва съболезнования на семейството, близките и приятелите на Нери Терзиева! Светъл да бъде пътят ѝ!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама