Син килим от жълти рози на „Славейков“

10:40, 03 юни 22 / София 25 2065 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

100-метрово синьо платно поставиха на столичния площад „Славейков”. С този жест се отбелязват 100 дни от началото на войната в Украйна.

Жълтите рози, подредени върху дългия син килим на столичния площад, символизират невинните жертви на войната и изразяват съпричастността на София към украинските граждани. Акцията е организирана от Столична община.

„100 дни война в Украйна. Поклон пред паметта на невинно загиналите! Да ги почетем днес с полагане на жълто цвете на площад „Славейков“, написа и във Facebook заместник-кметът Мирослав Боршош.

100 дни война: Каква територия завзе Русия?

Освен рози, върху 100-метрово синьо платно има и играчки. „София като европейска столица трябва да отбележи тези тъжни 100 дни. Да отдадем почит към невинните жертви. Да изразим силната си неподправена солидарност към украинския народ“, казва още Боршош.

Идеята предвижда всеки, който иска да отдаде почит към жертвите, да постави жълто цвете върху платното, като по този начин се оформят цветовете на украинския флаг. Рано тази сутрин на площад „Славейков“ цветя постави и украинският посланик Н.Пр. Виталий Москаленко, както и първият секретар на посолството на Украйна в България, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама