Кирил Петков: Има 20 сиви кардинали, от които трябва да се освободим

19:20, 03 юни 22 / Политика 25 2106 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

При население от 6,5 милиона души в България има двайсет сиви кардинали, които са корумпирани и от които трябва да се освободим. Това е заявил премиерът Кирил Петков пред швейцарското радио SRF.

"Който е корумпиран, често получава пари от Русия", казва още българският премиер Кирил Петков, предаде Дойче веле.

Медията пише, че той е решен да промени страната си, смятана за най-бедната и най-корумпирана в целия ЕС, а привържениците му виждат в него последна надежда за България. Кирил Петков е министър-председател на една страна, в която много хора се чувстват свързани с Русия, и в която всеки момент правителството може да се разпадне. „Всеки божи ден си мисля за това“, казва Петков пред кореспондентката на Швейцарските радио и телевизия Сара Новотни.

"Двайсет корумпирани сиви кардинали"

„42-годишният Кирил Петков навярно е първият български премиер, на когото може да се вярва, когато казва, че неговото правителство не проявява никаква толерантност към корупцията“, се казва по-нататък в репортажа от София. А въпросът с корупцията не е чак толкова сложен, според Петков: „При население от 6,5 милиона души в България има двайсет сиви кардинали, които са корумпирани и от които трябва да се освободим“, казва премиерът.

Само че корупцията отдавна е проникнала навсякъде, а Петков трябваше да се коалира с бившите комунисти и с партията на шоумена Слави Трифонов, за да състави правителство. „Работим трудно заедно и бих си пожелал да бяхме по-конструктивни“, казва то този повод Петков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама