Съдят Марая Кери заради един от големите ѝ хитове

13:00, 05 юни 22 / Любопитно 25 1894 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Марая Кери е съдена за 20 милиона за нарушаване на авторски права заради своя хит „All I Want For Christmas Is You” („Ти си всичко, което искам за Коледа”), предаде ДПА. Съдебният иск е подаден срещу американската певица и Уолтър Афанасиеф, съавтор на нейни песни.

Песента е част от албума на Марая Кери „Merry Christmas” („Весела Коледа”), излязъл през 1994 г. Тя се превърна в един от най-популярните празнични хитове.

Колко печели Марая Кери от „All I Want for Christmas Is You”

„Merry Christmas” е най-продаваният американски коледен албум за всички времена, с над 15 милиона купени копия в целия свят.

В иск, внесен в съд в южния американски щат Луизиана, Анди Стоун, който пише песни, твърди, че е съавтор на „All I Want For Christmas Is You” и че никога не е давал разрешение за използването на хита. Стоун иска обезщетение в размер на 20 милиона долара, пише БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама