Биков: ГЕРБ няма никакво желание да управлява

11:18, 05 юни 22 / Политика 25 1478 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ГЕРБ няма никакво желание да управлява в момента. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в пред Нова телевизия.

„Проблемът е, че нищо не се случва. По време на нашето управление имаше огромни проблеми с това на кой министър законопроектът да мине по-бързо и приоритетно - това беше големия спорт. А в момента сериозни закони, с изключение на бюджета, който ще актуализираме след месец, не сме приемали”, каза Биков.

От ЕНП питали Борисов кога ще се върне на власт

Според него войната в Украйна „не може да служи за оправдание на всичко”. „Вчера при срещата със симпатизанти в Кюстендил Бойко Борисов каза, че ако нещо може да се направи, то трябва да се направи в момента”, припомни Биков и призова: „Или сега да напусне това управление, или да останат да се борят с алтернативи”.

По думите му предстоящата актуализация на бюджета е „неясна”.  „Не е ясно дали Асен Василев има мнозинство в парламента, което да го подкрепи. ИТН и Каримански казаха, че имат други виждания за финансовата политика на страната. Ние нямаме доверие на Асен Василев”, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Кой поема разходите по възстановяването на културния център в Битоля?

Той коментира и вандалския акт в Битоля, при който беше подпален Културен център “Иван Михайлов” и последвалото множество от остри политически реакции. „Въпросът между България и РСМ е сбъркан от Кирил Петков”, заяви Биков. „Той не разбира дълбочината на този въпрос и  няма да може да го реши. Дори напротив - Кирил Петков пречи на РСМ да тръгне към еврочленството и да се оправят отношенията между България и РСМ”, допълни той.

Тома Биков беше категоричен в коментара си, че „докато Кирил Петков е министър-председател на България, този въпрос няма да се реши”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама